Ze kenden elkaar niet, maar Maarten (30) en Marcel (50) zitten al drie maanden samen in quarantaine.

Maarten Schiering (30) en Marcel Brans (50) kenden elkaar voor de coronacrisis niet. Toch leefden ze drie maanden met elkaar in één huis. Marcel heeft een longaandoening en besloot met één verzorger in quarantaine te gaan. Maarten gaf zichzelf op voor de job, maar het avontuur is nu bijna ten einde. Daarom zoekt Marcel een nieuw ‘quarantainemaatje’.

Marcel zit sinds hij zich kan herinneren in een rolstoel. Hij woont zelfstandig in Breda, maar heeft 24 uur per dag hulp nodig. Hij heeft longproblemen en had verschillende verzorgers. Toen het coronavirus in Nederland opdook, wilde hij voorkomen dat er steeds wisselende mensen langs zouden komen. Het besmettingsgevaar zou alleen maar toenemen.

“Op het moment dat je iets in je longen krijgt, heb je reserves nodig, die heb ik niet”, legt Marcel uit. “Mijn artsen zeggen ook dat opname op een intensive care niet reëel is. De enige manier om ervoor te zorgen dat ik corona overleef is om het niet te krijgen. Niet om ervan te genezen, dat gaat hem niet worden.”

Daarom plaatste hij vier maanden geleden een oproep voor een quarantainemaatje. Marcel zocht iemand die betaald samen met hem in quarantaine kon gaan en hem wilde verzorgen in tijden van corona. De reactie van de dertigjarige Maarten sprong eruit tussen alle anderen. Verder lezen... 

26-07-2020

 

Terug