Voor een gratis knipbeurt is de burgemeester van Geertruidenberg op zoek naar wilde coronakapsels.

De actie is ludiek, een beetje carnavalesk, maar ook uiterst serieus. Marian Witte, burgemeester van de gemeente Geertruidenberg, is op zoek naar ‘verschrikkelijke’ wilde, woeste en niet meer in de hand te houden coronakapsels. “De ergste coronakapsels krijgen van mij een kappersbon – een gratis knipbeurt- die ze straks kunnen besteden bij kappers in onze gemeente, als ze weer open mogen.”

De burgemeester roept inwoners met een coronakapsel op om een foto te plaatsen op de Facebookpagina van de burgemeester. "Ik ga daar dan een keuze uit maken", zegt Witte. De burgemeester kwam tot haar opvallende actie doordat kappers uit de gemeente Geertruidenberg er haar op attendeerden, dat er ondanks de lockdown toch veel mensen rondlopen met een keurig en vers geknipt kapsel.

"Kappers spreken mij daar op aan en ik begrijp dat wel. Zij moeten dicht, dat wordt gehandhaafd en dan zijn er toch kappers die blijkbaar 'gewoon' doorgaan. Vandaar deze ludieke actie: Stuur een foto van je coronakapsel op, om kans te maken op een gratis knipbeurt bij een van onze kappers in de gemeente als ze weer opengaan. Het is een hart onder de riem." Verder lezen... 

14-02-2021
 
Terug