Vakantiehuisjes en campings in Nederland draaiden beste hoogseizoen ooit.

Campings en vakantiehuisjes in Nederland hebben in juli en augustus topmaanden gedraaid. Veel meer Nederlanders ging op vakantie in eigen land, daardoor overtrof het aantal overnachtingen in caravans, tenten en huisjes dat van het tot dan toe beste jaar 2019. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) maandag bij de presentatie van het Trendrapport toerisme, recreatie en vrije tijd 2020.

In de maanden juli, augustus en september gingen maar liefst 5,9 miljoen Nederlanders op vakantie in eigen land, een kwart meer dan een jaar eerder. Er kwamen wel veel minder buitenlandse toeristen, daardoor hadden de hotels geen goede zomer.

In april lag het toerisme vrijwel volledig stil, toen waren er 93 procent minder overnachtingen. In de maanden daarna krabbelde dat langzaamaan weer op. "Het derde kwartaal van 2020 werd relatief goed afgesloten", aldus het CBS. Het aantal gasten was weliswaar 12 procent lager dan een jaar eerder maar er waren wel 74.000 meer overnachtingen. Verder lezen... 

07-12-2020

 

Terug