Twents visrestaurant omzeilt horecasluiting op creatieve én legale wijze.

Rick de Vries (34) uit het Twentse Overdinkel heeft een wel heel creatieve manier gevonden om zijn visrestaurant open te houden ondanks de horecasluiting. Hij zette een grote partytent voor zijn zaak en kon het zitgedeelte zo verplaatsen van Nederland naar Duitsland. Tot grote vreugde van zijn overwegend Duitse klanten. ,,De behoefte is er gewoon’’, zegt de Tukker tegen deze site.

 Hij prijst zichzelf gelukkig dat de Nederlands-Duitse grens vlak voor zijn zaak langs loopt. ,,In Nederland is alleen het afhalen van maaltijden toegestaan, maar mijn Duitse klanten willen gewoon even lekker zitten en gebakken kibbeling en haring eten.’’ De eerste week na het ingaan van de lockdown, op 14 oktober, maakten veel Duitsers volgens hem weer rechtsomkeert na de mededeling dat ze alleen gerechten konden meenemen. Dat ging De Vries aan het hart. ,,Ik dacht: daar moet ik iets mee doen. Vooral omdat ik het van de Duitsers moet hebben. Zo'n 70 tot 80 procent van mijn klandizie komt uit Duitsland.’’ Verder lezen... 

25-10-2020

 

Terug