Tilburg krijgt een lockdown-kookboek: ‘Het kokshart stopt niet met kloppen’.

Het belooft een opmerkelijk naslagwerk te worden: voor het ‘Kok in lockdown-kookboek’ maakt iedere dag een andere Tilburgse kok een gerecht. Met foto’s en teksten moet het ook een tijdsdocument/dagboek worden.  

 Een dichter in coronatijd blijft dichten, een zanger zingen, maar wat doet de gepassioneerde kok? Die kan thuis duimen draaien, nu ja: voor het overgrote deel. ,,Wat doen we met die passie? Ik dacht we gaan een kookboek maken met de vakmensen uit de stad", vertelt Rien van Linschoten.

Hijzelf is een doorgewinterd horecaman, werd groot met café Brandpunt en is nu vooral actief als horeca-investeerder. Samen met schrijfster Annemieke Friessen en welbekend Tilburgs fotograaf Frans Lahaye zit 'ie in het T-Huis van de Spoorzone. Op bezoek bij chefkok Chiel van Schaaijk. Verder lezen... 

16-10-2020

 

Terug