Songfestival gaat volgend jaar hoe dan ook door!

Het dit jaar afgelaste Eurovisie Songfestival gaat volgend jaar mei hoe dan ook door. Hoe het muziekfestijn in de Rotterdamse evenementenhal Ahoy er precies uit zal zien, hangt af van de dan geldende coronamaatregelen. „Het blijft de ambitie om een Eurovisie Songfestival te organiseren waar zoveel mogelijk bezoekers en deelnemers bij kunnen zijn”, laat de organisatie vrijdag weten aan de NOS.

De organisatie heeft vier scenario’s in voorbereiding. In het meest optimistische scenario wordt het een normaal Songfestival met een uitverkochte zaal, complete landendelegaties en allerlei extra evenementen in en rondom Rotterdam. Dat is alleen mogelijk als er een coronavaccin is of als er betrouwbare en breed beschikbare sneltests op de markt zijn.

Andere scenario’s gaan uit van minder of helemaal geen publiek, of, in het ergste geval: geen optredens in Ahoy, maar via een liveverbinding vanuit eigen land. De al eerder aangewezen Chantal Janzen, Edsilia Rombley en Jan Smit presenteren de show. Verder lezen... 

18-09-2020
 
 
Terug