Psycholoog Saisha richt Bel-me-wel-register op tijdens de crisis: "Word ik nou gek?".

Saisha Partiman (30) is psycholoog van beroep. Ze zette een telefonische hulplijn op voor mensen die psychische problemen kregen door de coronacrisis: het 'Bel-me-wel-register', een laagdrempelige hulplijn waar mensen zich voor konden aanmelden als ze met (mentale) vragen zaten.

"Stress, onzekerheid, of eenzaamheid. Bij mijn cliënten zouden deze gevoelens voor mentale onrust kunnen gaan zorgen", zegt Saisha. "Ik wilde daarom iets doen voor mensen die daar door de coronacrisis meer last van zouden krijgen, omdat ze bijvoorbeeld een kleiner netwerk hebben dan anderen." Het werd het 'Bel-me-wel-register'.

Saisha werkt in de jeugdhulpverlening en geeft vooral therapieën aan gezinnen, jongeren en jongvolwassenen. Samen met een groepje van twaalf psychologen uit haar netwerk begon ze met het opzetten van de website en met de promotie. En al snel kwam er veel respons. Wat bleek: de lockdown en afnemende sociale contacten zorgden inderdaad bij veel mensen voor kleinere netwerken en meer stress. Verder lezen...

30-12-2020

 

Terug