Nieuwe reddingsmissie: 20.000 flessen wijn van de nonnen uit Oosterhout.

Dikke kans dat je het al in het nieuws voorbij hebt zien komen: na diverse succesvolle reddingsacties, met als hoogtepunt de verkoop van 170.000 Vierdaagse-gladiolen, komen Frank en Thibaud van Tilburg Maakt Mij Blij opnieuw in actie. Dit keer voor de nonnen in Oosterhout. Zij hebben 20.000 flessen witte wijn over die door de coronacrisis niet zijn afgenomen. Het nieuws is inmiddels opgepikt door RTL Nieuws, NOS Journaal, Editie NL en nog veel meer media. 

Initiatiefnemer Thibaud van der Steen is een beetje overdonderd door de aandacht die de actie krijgt: “Het lijkt erop dat we heel veel wijn gaan verkopen voor de nonnen in Oosterhout. Ze zijn in ieder geval al heel blij! Wij hopen dat heel Tilburg wil helpen, want ja: wie wil er nu niet ‘wijnen, wijnen, wijnen’?”

In actie voor de nonnen

De zusters van Sint-Catharinadal produceren in samenwerking met vrijwilligers diverse wijnsoorten. Dat de wijn in de smaak valt, blijkt wel uit het feit dat één van Nederlands grootste luchtvaartmaatschappijen dit jaar 20.000 flessen af wilde nemen. Maar dat liep even anders. Door de coronacrisis ging de deal niet door met als gevolg dat de zusters veel inkomsten mislopen die anders naar het onderhoud van het klooster zouden gaan. Verder lezen... 

09-09-2020

 

Terug