Na de gladiolen worden nu de pompoenen gered.

Breda Maakt Mij Blij is met het redden van 10.000 kilo pompoenen een nieuwe hulpactie begonnen. ‘Het is toch eeuwig zonde om zoveel pompoenen weg te gooien? Zeker vlak voor Halloween’.  

Goede producten die in coronatijd in de container belanden, dat willen de mensen achter Breda Maakt Mij Blij niet over hun kant laten gaan. ,,Het gaat om 10.000 kilo pompoenen die iets te klein, te licht of te zwaar zijn voor de supermarkt, maar er mankeert verder niets aan", zegt Thibaud van der Steen van Breda Maakt Mij Blij.  

10.000 kilo pompoenen weggooien?

Eerder sprong de Bredase organisatie bij met het redden van 300.000 gladiolen die dreigden door de versnipperaar te gaan, omdat de Nijmeegse vierdaagse niet door ging. Daarna hielpen ze bij de verkoop van 20.000 flessen witte wijn van de zusters Norbertinessen van klooster Catharinadal in Oosterhout.

De formule is simpel. Breda Maakt Mij Blij doet op haar Instagram en Facebookkanaal een oproep om de betrokken producent uit de brand te helpen. En die aanpak slaat aan. ,,We kregen een mail van boer Chris uit Groesbeek dat hij de pompoenen moest weggooien. Toevallig staan er ook pompoenen van hem op het land van boer Theo van de gladiolen. Voor de supermarkt moeten pompoenen 1,2 kilo wegen. Deze exemplaren zijn lichter of wat zwaarder. Dat is alles. En het is bijna Halloween. Daarom besloten we om boer Chris te helpen.” Verder lezen... 

20-10-2020

 

Terug