Live safari's trekken miljoenen online kijkers: ‘Even ontsnappen uit dagelijkse zorgen’.

Live meemaken dat een cheetahmoeder haar jongen tot het uiterste verdedigt; een virtuele tocht in een Land Rover door een Afrikaans natuurpark benadert de beleving van een echte safari.

Een oranje bol komt op achter zwarte boomsilhouetten van Ecotraining Pridelands. Het particuliere natuurreservaat in Zuid-Afrika, aan de rand van het immense en wereldberoemde Kruger National Park, ontwaakt. Zo’n 15.000 mensen zien op hun beeldscherm de dag majestueus aftrappen.

We zitten met z’n allen virtueel achterin de Land Rover van natuurgids Michael Anderson. Samen met vijf andere gidsen die door andere natuurreservaten bij het Krugerpark rijden, neemt hij ons deze ochtend mee. Als het elders spannender is, wordt er geschakeld tussen de verschillende safari’s.

,,Gorgeous’’(prachtig), zegt Anderson met passend David Attenborough-enthousiasme als het nog half slapende landschap wakker wordt. De dag is broos. Een tak kraakt onder de autobanden. Vogels beginnen te kwetteren. Ver weg brult een roofdier. Het is indrukwekkend en live. Verder lezen...

09-08-2020

 

Terug