Leeg poppodium Maassilo vol met bedden voor daklozen.

De Maassilo, de bekende nachtclub en concertzaal op Rotterdam-Zuid, verwelkomt deze winter hele andere gasten. Waar gewoonlijk de zweetdruppels op de beats rondvliegen en gitaren gieren, slapen vanaf donderdagavond daklozen. Vooral daklozen die uit Oost-Europa komen.

Het is een surrealistisch gezicht. In de oude graansilo – ooit omgetoverd voor feesten en concerten- staan nu bedden. In rijtjes, op gelijke afstand van elkaar. Er is plek voor maximaal 130 slapers. Op de grond zwart-geel plakband, om bezoekers te manen tot afstand. Pijlen geven het eenrichtingsverkeer aan.

,,Daar is de wc’’, wijst wethouder Sven de Langen (zorg) in de grote zaal. Hij weet het nog uit zijn studententijd, toen hij ook menig feestje vierde in de Maassilo. Maar die tijd lijkt nu ver weg. En zal ook niet snel terugkeren. Dus stuurde uitbater Richard van Beusekom een mailtje aan de gemeente.

Als ze plek nodig hadden voor de nachtopvang, dan stond er bij hem 10.000 vierkante meter leeg. , beschrijft Van Beusekom de verandering, waardoor nu daklozen ’s avonds en ’s nachts in de Maassilo kunnen eten, slapen én douchen. Verder lezen... 

05-11-2020

 

Terug