Jurrien bouwt Beekse Bergen digitaal na: 'Ik ben nu een jaar bezig en ik ben op de helft'.

Jurrien Brondijk bouwt op zijn studentenkamertje een digitale versie van Safaripark Beekse Bergen. Tot in detail. De Eindhovense student stak er al meer dan 1000 uur in. "Zo kunnen we nu toch nog naar de dierentuin. Ook in deze coronatijd”, zegt hij lachend.

In het spel Planet Zoo kun je dierentuinen nabouwen. Volgens Jurrien is er niemand die Safaripark Beekse Bergen tot in de puntjes namaakt. “Met een informatiebord kan ik al uren bezig zijn. Zo’n bord bestaat niet in het spel dus dat moet ik uit honderden kleine stukjes opbouwen. Ik heb 5000 foto’s gemaakt om dit na te maken. Ik heb daar lol in. Het is een creatieve bezigheid.”

Wie Planet Zoo speelt, kan de nagebouwde Beekse Bergen van Jurrien downloaden en er rondlopen. Of stukken van het park opslaan en gebruiken in zijn eigen park. Wie het spel niet heeft, kan op internet de video’s van Jurrien bekijken waarin hij de kijker digitaal door het safaripark meeneemt. Ook laat hij op YouTube zien hoe hij onderdelen maakt. “Dan laat ik live zien hoe ik het bouw. Anderen stellen dan vragen. Ze kunnen zo zelf ook weer beter worden in het bouwen.” Verder lezen... 

29-01-2021

 

Terug