Hoe een muur met kroketten een sterrenrestaurant door de crisis helpt. 

Het begon een beetje als ludiek idee, maar het loopt inmiddels aardig uit de hand. Chefkok Menno Post van sterrenrestaurant Olivijn plaatste onlangs een 'snackmuurtje' in zijn zaak, waar je kroketten uit kan trekken. Misschien dat de Haarlemmers dat wel leuk zouden vinden en dat bleek zeker zo te zijn.

Een kroketje trekken doe je meestal bij een bekende Amsterdamse snackketen en zo'n muur associëer je niet meteen met een sterrenrestaurant. Nou ja muur, het is eerder een muurtje. Ook chefkok Menno Post moet creatief ondernemen tijdens deze crisistijd en haalde de automaat onlangs in huis. "Ik wilde eerst gebak gaan verkopen in een mooie vitrine. Toen kwam ik zo'n ouderwetse 'Febo-muur' tegen en dacht ik: 'daar ga ik wat mee doen'."

Kroketten verkopen dus. Menno 'draait' zich nu een slag in de rondte. Maar dan niet de traditionele met kalfs- of rundvlees. Dat past niet bij een restaurant met één Michelinster. "De perfecte kroket maken is best wel een dingetje. Het moet mooi vloeibaar en goed gepaneerd zijn. Een kreeftenkroket heeft bijvoorbeeld een mooie vaste massa, maar bij de truffelkroket ben je met een rasp bezig en probeer je bijvoorbeeld met knolselderij een goede massa te bereiken." Geen mosterd erop, maar een saus van Parmezaanse kaas. Verder lezen...

22-03-2021
 

 

Terug