Het werk van Rutger (43) lag stil, nu is hij coronatester.

De GGD zet honderden mensen extra in om de coronateststraten te kunnen bemannen. Daar zitten veel zzp’ers bij uit branches die vanwege corona tijdelijk stilliggen.  

Eén van die nieuwe medewerkers in de coronateststraat is Rutger van der Meer (43) uit Utrecht. Voor de coronacrisis had hij een eigen bedrijfje en was hij freelance bedrijfsleider bij Tivoli/Vredenburg. ,,Ik dacht dat het hier meer lopende band werk zou zijn, maar dat is juist helemaal niet het geval. Het is interessant werk, dat er echt toe doet. Heel anders dan mijn andere werk.”

Klachten

Door de lockdown kwamen zijn werkzaamheden stil te liggen en vervolgens kregen Van der Meer en zijn vriendin corona. ,,Half maart zijn we ziek geworden. In die tijd werd er nog niet zoveel getest, maar omdat mijn vriendin huisarts is, werd er wel een test gedaan. We zijn zeker drie, vier weken ziek geweest met rare en vage klachten, hoofdpijn, reuk- en smaakverlies. We hebben ons voor een paar weken opgesloten.”

Van der Meer deed na zijn ziekte nog wel wat klusjes, maar dat was maar een kwart van wat hij eerder deed. ,,Voor mijn gevoel wilde ik weer aan de slag, want ik hou niet van stilzitten. Ik wilde niet mijn hand ophouden bij de overheid en ik wilde iets doen, al is het maar bloembollen pellen, asperges steken of zo. Ik heb overigens wel drie maanden gebruik gemaakt van de Tozo-regeling. 1000 euro per maand, maar wat ik verdiende, werd er vanaf getrokken. Dus veel hield ik er niet van over.” Verder lezen... 

14-09-2020

 

Terug