Heel Holland wandelt: 'Zelfs mijn 23-jarige zoon vraagt me nu om wandeltips'.

In coronatijd trekken we steeds vaker onze wandelschoenen aan. Sommigen gaan voor een klein blokje om, anderen kiezen juist voor een stevige wandeling en zoeken online of in een boekje een mooie route uit. Dat merken de bloggers en verkopers. Wandelen is booming business.

"Zondag is mijn site verreweg het drukst bezocht", vertelt Frank van der Meer van Frank Wandelt. "Dan gaan mensen 's ochtends op zoek naar een mooie route, die ze die dag willen gaan lopen."

Van der Meer heeft de bezoekersaantallen op zijn site sinds de komst van corona flink zien stijgen. Vanaf april ging het hard: waar er eerst gemiddeld zo'n 80.000 mensen per maand op zijn site kwamen, groeide dat plots naar 120.000.

"Ik snapte er eerst niks van. Pas later had ik door dat het door corona kwam." Opvallend was ook dat de normaal rustige maand juli nu de recordbreker was met 145.000 bezoekers. "Voorgaande jaren zag ik tijdens schoolvakanties de aantallen dalen, maar deze zomer bleven veel mensen in eigen land." Verder lezen... 

31-10-2020

Terug