Geen bergen? Dan maakt hij ze... in zijn Eindhovense achtertuin.

Marijn van den Brink uit Acht is een natuurfreak, zoals hij zichzelf noemt. Zijn passie voor de bergen en de bergflora is terug te vinden in zijn tuin.

Trek je bergschoenen maar aan als je op bezoek gaat in de tuin van Marijn van den Brink in kerkdorp Acht. Je kunt er rondwandelen op smalle bergpaadjes tussen kabbelend water en watervalletjes en ondertussen genieten van zijn botanische plantenverzameling.

Van den Brink is gek op bergbeklimmen, hij heeft al heel wat vierduizenders (bergtoppen hoger dan 4000 meter) verzameld. Als hij thuis was dan miste hij de bergen, dus bracht hij de bergen naar Acht door in zijn eigen tuin een berglandschap te creëren. ,,Als ik in de tuin zit, wil ik het idee hebben dat ik in de bergen zit. Ik hou van een uitdaging en heb mijn huis en tuin zelf gebouwd.” Verder lezen... 

01-08-2020

 

Terug