Frank Lammers ontroert als leraar in onderbroek die viraal gaat.

‘Groeten van Gerri’ is een geheel in lockdown gemaakte film. Het resultaat is een geestige en ontroerende film met mooie terzijdes. 

Groeten van Gerri is een geheel in lockdown gemaakte film. De scènes met Lammers zijn door een kleine filmcrew (camera en geluidsman) gedraaid in een huis in Eindhoven, de rest bestaat uit opnames van Zoom, Facetime en Skype-gesprekken. Het scenario is van Michiel Stroink, van wie Lammers eerder de debuutroman Of ik gek ben verfilmde. Stroink situeert zijn script tussen het moment dat de scholen dichtgaan, gelardeerd met het Bruno Bruins-fragment „let een beetje op elkaar”, en de dag waarop Gerri weer live les gaat geven.

De alleenstaande scheikundeleraar Gerri van Vlokhoven (Frank Lammers) zit twintig jaar in het vak als de scholen door de coronacrisis dicht gaan. Dan maar lesgeven via Zoom, met verveelde leerlingen die door elkaar roepen. Het liefst doceert hij zittend in onderbroek, er is toch niemand die het ziet. Na zijn les over kettingreacties, onder meer veroorzaakt door nietsontziende virussen, vergeet hij de camera van zijn laptop uit te zetten... Verder lezen...

24-06-2020

 

Terug