Fantasiekasteel zorgt ervoor dat de 86-jarige Wim corona even vergeet.

Door corona hebben veel ouderen een lastige tijd. Ze mogen geen of weinig mensen zien en alle sociale bezigheden zijn even on hold gezet. Maar de 86-jarige meneer Van Geest uit Nunspeet heeft iets gevonden om de coronacrisis even te vergeten. Hij heeft een kasteel gemaakt van medicijndoosjes.

Het fantasiekasteel is een soort kruising tussen Disney en de toren van Babel. Meneer Van Geest heeft er behoorlijk wat uurtjes aan gewerkt. Het idee kwam spontaan bij hem op toen hij zijn medicijndoosjes kreeg. “Dan zit je het doosje aan te kijken en dan vraag je je af welke vorm je het kan geven”, legt Wim Van Geest uit. “En zo is het ontwikkeld. Het is gewoon pure fantasie.”

Bezigheidstherapie

Meneer van Geest is zijn hele leven al creatief. Zo heeft hij honderden schilderijen gemaakt. Voor de 86-jarige Nunspeter was het bouwen van het kasteel een manier om de hele coronacrisis even te vergeten. “Dan ben je bezig en dan wil je die corona eigenlijk wegstoppen”, legt hij uit. “Dan ben je er mee bezig en dan denk je er niet aan.” Eigenlijk is het dus ook een soort van bezigheidstherapie voor de Nunspeter. Verder lezen... 

12-11-2020

 

Terug