Bussumse Brownies & Downies hoopt coronacrisis door te komen als pepernotenwinkel.

Door de coronacrisis moest de Bussumse Brownies & Downies wederom dicht. Maar dat liet eigenaar Niels niet gebeuren. Hij begon een pepernotenwinkel en dat idee sloeg aan bij de medewerkers, die een beperking of afstand tot de arbeidsmarkt hebben. Nu de klanten nog.

Wat doe je als je voor de tweede keer dicht moet als restaurant? Voor die vraag kwam Brownies & Downies-eigenaar Niels de Lange te staan. Door de coronamaatregelen moest alle horeca sluiten, maar daar legde hij zich niet bij neer. "Als de mogelijkheden beperkter worden, kan je twee dingen doen: het hoofd laten hangen of zoeken naar een oplossing", aldus de eigenaar. En dat laatste deed hij dan ook. Sinds twee weken is de lunchroom omgetoverd tot een pepernotenwinkel. 

20 smaken

Samen met pepernotenfabriek Van Delft ging Brownies & Downies aan de slag met hun nieuwe assortiment. "We hebben twintig soorten pepernoten en we verkopen chocoladeletters", vertelt Niels. Bij een nieuwe werkomgeving horen ook nieuwe taken en die pakten de medewerkers direct op. Op de vraag welke taak het allerleukste is, weet medewerker Emma wel antwoord: "de kassa bedienen." Verder lezen... 

13-11-2020

 

Terug