Bredaas café wordt omgetoverd tot foute kersttruienwinkel.

Een gesloten tap en een lege bar? Dat betekent ruimte over voor andere dingen, dacht horeca-ondernemer Farid Bicane (35). De eigenaar van onder meer café Nassau in Breda moest in oktober nog veertig man ontslaan. Deze week opent hij een foute kersttruienwinkel in café Nassau. "Ik moet wel, want een kroeg zit er voorlopig niet in."

"Het is gewoon echt struggelen." Farid kijkt terug op een pittig jaar. In maart moest hij voor het eerst de deuren sluiten. "In het begin ging het allemaal nog wel. In juni zijn we meteen weer open gegaan, maar dat was heel beperkt. We hebben de laatste tijd meer politie gespeeld, dan dat we kastelein waren. Het heeft helaas niet mogen baten, want nu wordt het ook voor mij erg zwaar."

Farid ging brainstormen met zijn personeel. "We dachten meteen aan het openen van een fysieke winkel. Ik moet wel, want een kroeg zit er voorlopig niet in." Eerst werd er gedacht aan een pepernotenwinkel. "Maar die bestaat al. Daarom besloten we iets met kerst te doen. Iedereen heeft tegenwoordige van die foute truien, maar je kunt ze nergens gewoon kopen." Verder lezen...

02-11-2020

 

 

Terug