Bonicia maakte 1400 voedselpakketten voor mensen met geldproblemen.

Het ruikt lekker in de keuken van Bonicia Reijke uit Purmerend. Samen met schoonzus Talisa maakt ze eten klaar. Veel eten: veertig mensen komen vandaag eten ophalen en ze hoeven er niets voor te betalen. Al sinds de coronacrisis maakt Bonicia voedselpakketten voor minderbedeelden. Nu Nederland in een tweede gedeeltelijke lockdown zit, ziet ze het aantal hulpvragen weer toenemen.

Onder andere Stanley Dech komt langs aan de deur om eten op te halen. In augustus verloor hij zijn vrouw. Stanley bleef achter met zes kinderen. Via school kreeg hij de tip om contact op te nemen met Bonicia. "Zeker in het weekend is dit heel fijn", zegt Dech. "Toch een zorg minder."

Bonicia: "Sommige mensen hebben tijdens de coronaperiode hun baan verloren en hebben hulp nodig. Toen ik dat soort berichten las besloot ik dat ik er iets mee moest doen." Ze verkoopt eten voor een vriendelijke prijs aan mensen die het geld wel kunnen missen. Daarmee betaalt ze het eten voor de mensen die het minder breed hebben. Verder lezen...

25-10-2020

 

Terug