Blogpost Emma: Verleg je focus.

Door de huidige maatregelen mogen we steeds minder. Ik vind dit soms echt super frustrerend. Maarja, het is nu eenmaal zo. Het heeft geen nut om er uren, dagen of weken op te letten op wat niet meer hebben en niet meer kunnen. We kunnen beter kijken naar wat er nog wel is, wat we nog wel kunnen én hier nog meer van genieten. Eén moment wil ik graag met jullie delen. Afgelopen week vond het Nationaal Schoolontbijt plaats. En wat was het een succes! Er deden 2250 scholen mee en maar liefst 500.000 kinderen!

De opening zou plaats vinden in de Efteling, alleen werd dit plan door de aangepaste maatregelen van de baan geveegd. Er moest snel een nieuw plan komen. “Wat is er wel mogelijk?” bleef de vraag. Online is van alles mogelijk en de (meeste) scholen zijn nog gewoon open. Er werd met heel veel partijen snel geschakeld en er werd een fantastisch nieuw concept bedacht! De opening was op een basisschool in Hilversum en er kwam een ontbijtjournaal: NSO Start. Nog nooit was het zo gegaan, maar wat was het een groot ontbijt feest!

Persoonlijk vind ik het fantastisch dat Nationaal Schoolontbijt door ging en dat we dit met z’n allen neer hebben gezet. We moeten ons focussen op wat we wel hebben. En dit is iets wat ik als mede POCON oprichter zoiets moois vond, dat ik dacht ik wil dit stukje positief nieuws, iets positiefs wat nog plaats vond met jullie delen! Als ik alle enthousiaste gezichtjes zie word ik toch meteen helemaal blij en gelukkig, dus ik hoop jullie ook. Zie de goede momenten, geniet ervan, want we mogen blij zijn met al het moois om ons heen.

Emma de Brabander | 21 jaar | student | stagiaire NSO

06-11-2020
Terug