Blog Laura: Het nieuwe normaal.

Er heerst best wel wat weerstand tegen het ‘nieuwe normaal’ waar Mark Rutte het vaak over heeft, we willen gewoon het oude normaal.. Maar we moeten niet terug naar het oude normaal, want dat normaal dat was het probleem… Ronald Giphart bedacht er zelfs een nieuw woord voor; toekomstverdriet. Een vorm van liefdesverdriet over hoe het leven in de nabije toekomst had moeten zijn. Hoe ons jaar er in het oude normaal uit had kunnen zien… Maar een wijs man (lees: Johan Cruijf) zei ooit; ‘Elk nadeel heb z'n voordeel’.

  • Nooit meer het ongemakkelijke ‘2 of toch 3 zoenen’-dilemma op de kringverjaardag van je achtertante. Een elleboogie volstaat nu gewoon.
  • Niet meer halverwege de Action erachter komen dat je nu toch wel teveel wilt kopen om in je handen te dragen en weer helemaal naar de ingang moet voor een mandje. Nee, want dat mandje had je gewoon al!
  • Boodschappen doen voelt niet meer als straf maar als uitje óf als een spannende-missie uit een Hollywood-film. Bonus: minder schreeuwende kinderen in de winkel!
  • Jezelf ellebogend door de zwetende massa werken om een biertje te kunnen bestellen om vervolgens de halve avond in de rij voor de wc te staan en je jas spoorloos kwijt te zijn in de jassenhoop… ook verleden tijd!

We hebben noodgedwongen afscheid moeten nemen van ons oude normaal, dat is moeilijk want de mens is nou eenmaal een gewoontedier. Het nieuwe normaal is onvermijdelijk maar we vinden onze weg wel. Al snel zal het nieuwe normaal ook vertrouwt zijn en gelukkig is er nog genoeg om wel positief over te zijn!

21-05-2020

 

Terug