Afweer tegen corona blijft langere tijd aanwezig.

Uit nieuw onderzoek blijkt dat de meeste mensen die Covid-19 hebben gehad voor langere tijd geen nieuwe besmetting hebben te vrezen.

Bij de meeste mensen die Covid-19 hebben gehad, de infectieziekte die wordt veroorzaakt door het coronavirus SARS-CoV-2, is de afweer tegen het virus flink versterkt. Dat schrijven Amerikaanse onderzoekers onder leiding van Shane Crotty van de University of California in San Diego.

Coronapatiënten blijken na hun herstel in hun bloed niet alleen antistoffen te hebben tegen het virus, maar hun lichaam bezit ook immuuncellen (T-cellen, een soort witte bloedcellen) die het coronavirus kunnen herkennen. Daarmee zou het lichaam van deze mensen ruim voldoende „bewapend” zijn om een volgende infectie met SARS-CoV-2 te kunnen weerstaan.

De resultaten staan in een manuscript dat deze week gepubliceerd werd op de preprintserver bioRxiv. Dat betekent dat het onderzoek nog officieel door collega’s moet worden beoordeeld, voordat het definitief in een wetenschappelijk tijdschrift gepubliceerd wordt. Verder lezen... 

18-11-2020

 

Terug