Acteurs ingezet om ervoor te zorgen dat horecastudenten hun diploma halen.

Door de coronacrisis is het voor studenten van de horecaopleiding van het Horizon College moeilijk om praktijkervaring op te doen. Stage zit er niet in want de restaurants zijn gesloten. Om voor de komende examens toch beslagen ten ijs te komen, worden nu acteurs ingezet. 

Studente Chantal verwelkomt enthousiast de familie Karsten. "U heeft een pinda-allergie. Goed dat we het weten. In verband met corona nemen we de jassen niet aan. Dus die mag u zelf ophangen, daarna begeleid ik u naar uw tafel", zegt zij tegen de klanten. 

De familie Karsten bestaat eigenlijk helemaal niet. Het gaat om Sterre en Sammy Pieters, acteurs die ervoor zorgen dat de studenten de nodige praktijkervaring opdoen. "De studenten zijn enthousiast, maar ook wel een beetje gespannen, maar het gaat erg goed", vertelt Sammy op NH Radio.

 En het mes snijdt aan twee kanten want voor de acteurs is er momenteel ook niet veel werk. "Het komt inderdaad heel goed uit. We werken als trainingsacteurs in de horeca en daar is alles dicht. We kunnen nu de leerlingen hier in het les-restaurant helpen en dat is erg mooi", zegt Sammy.  Verder lezen... 

12-03-2021

 

Terug